Je gasten betrekken gedurende de trouwdag: 4 leuke tips!

Op jullie trouwdag is het natuurlijk ontzettend fijn dat je dit kunt vieren met je familie, vrienden en mensen die dierbaar voor jullie zijn. De aanwezigheid is vaak al genoeg. Toch zijn er echter enkele leuke ideeën die jullie kunnen doen op de trouwdag zelf om de genodigden er extra bij te betrekken.

Muziek

Het feest is natuurlijk de klapper van de dag, je wilt dat het iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Om er zeker van te zijn dat er muziek wordt gedraaid waar iedereen vrolijk van wordt, kun je je gasten hierin betrekken. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin van de dag iedereen een kaartje laten invullen waarbij zij 3 liedjes mogen opschrijven die ze in de avond graag zouden willen horen. Deze geef je aan de band of dj en zo heb je meteen een toffe playlist!

Dresscode

Een andere simpele manier om je gasten meer bij de dag zelf te betrekken, is door een dresscode door te geven. Wanneer iedereen in dezelfde stijl gekleed is, zal dit automatisch een eenheid vormen. Daarnaast staat dit natuurlijk ook erg leuk op de trouwfoto’s. 

Persoonlijke bedankjes

Geef jij jouw gasten een persoonlijk bedankje na de bruiloft? Je kunt ervoor kiezen om je gasten aan het eind van de dag een bedankje mee te geven. Dit straalt dankbaarheid uit en daarnaast vindt iedereen het leuk om een cadeautje te krijgen toch? Kies voor een praktisch cadeau, wat je gasten nog vaak zullen gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een flessenopener, flesje water of een weckpotje met een boodschap.

Gastenboek

Je kunt ervoor kiezen om een standaard gastenboek neer te leggen bij de ingang van het feest, maar je kunt het ook een stuk origineler aanpakken! Wat dacht je van een groot bord waar iedereen een kleine boodschap op kan schrijven? Of een foto van jullie samen bijvoorbeeld? Maak het je voor je gasten (en jullie zelf) nog leuker om een boodschap op te schrijven.

Hoe betrek jij je gasten gedurende de trouwdag?

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.